Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Access 2003 Snadno a Rychle

Access 2003 - Obálka

Vážení čtenáři, vítejte na stránkách věnovaných knize Access 2003 Snadno a rychle. Knihu vydalo v roce 2004 nakladatelství Grada.

Anotace

Databázový program Microsoft Access si našel za dobu své existence na našem trhu již mnoho příznivců. Také jeho nová verze, Microsoft Access 2003, se jistě zařadí mezi užitečné pomocníky rozrůstajícího se okruhu uživatelů, kteří v době informační společnosti potřebují pracovat s databázemi a údaje v nich obsažené přehledně prezentovat například ve formě tabulek či tiskových sestav. Pokud i vás trápí myšlenka na nesetříděnou a nepřehlednou kupu dat na vašem stole nebo jste již dokonce podnikli první krůčky k nápravě a zakoupili si program Access 2003, či chcete-li se jen seznámit s novinkami v programu, který už ve vašem počítači zapustil pevné kořeny, pak jste sáhli po správné knize.

Cílem knihy je seznámit uživatele - začátečníka s funkcemi, klady i omezeními programu Access 2003. Pomocí rychlého, srozumitelného a přesného výkladu se čtenář naučí základům používání tohoto programu od vytváření nejjednodušších databází až po tiskové výstupy a zpracování dat pomocí kontingenčních tabulek.

S programem Access 2003 však není možné pracovat, aniž byste ovládali alespoň základy práce s operačním systémem Windows 2000 / XP. V této knize se obecným základům práce s počítačem nebudeme věnovat, a proto, nejste-li si jistí, jak pracovat s myší či spustit na počítači libovolný program, měli byste si prostudovat nějakou vhodnou příručku na toto téma.


Doprovodné příklady

Na této stránce je možné zdarma získat ukázkové databáze, které jsou použity v knize.

SouborPopis
priklady.zip (6 256 kb) Ukázkové databáze používané v knize.

Ohlasy čtenářů

 

Vyhledej