Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Myslíme v C++

Myslime v C++ - Obálka

Základní informace

Autor: Bruce Eckel, Chuck Allison
Název originálu: Thinking in C++, vol. 2
Nakladatelství: Prentice Hall
Rok vydání originálu: 2004
Rok vydání překladu: 2005

Anotace

Držíte v rukou překlad druhého dílu světového bestselleru věnovaného pokročilejším otázkám programování v C++. Kniha je rozdělena do tří částí. První je věnována klíčovým zásadám vývoje stabilních a robustních programů. Věnuje se metodám zpracování výjimek, jež bylo do jazyka začleněno teprve nedávno, zásadám defenzivního programování a především pak tvorbě automatizovaných jednotkových testů.

Druhá část se věnuje standardní knihovně. Nejprve se v ní autoři zabývají prací s textovými řetězci a vysvětlují hlavní rozdíly mezi klasickými řetězci zděděnými z jazyka C a objektovými řetězci, jimž se nyní dává v mnoha situacích přednost. Poté důkladně proberou daotvé proudy a práci s nimi, včetně internacionalizace výstupů. Ve zbytku druhé části rozebírají z různých stran šablony a jejich použití ve standardní knihovně, především pak v knihovně kontejnerů.

Třetí část je věnována několika speciálním tématům. Nejprve v ní autoři rozeberou nové možnosti identifikace datových typů za běhu programu. Pak se neméně důkladně podívají na vícenásobnou dědičnost, její možnosti a také možnosti její náhrady jednoduššími konstrukcemi. Samostatná rozsáhlá kapitola je věnována klíčové oblasti moderního programování, kterou je použití návrhových vzorů. V závěru knihy pak autoři ukazují, jak je možné v jazyce C++ programovat vícevláknové aplikace a co mohou v této oblasti programátoři očekávat od příštího standardu jazyka.


Doprovodné příklady

Na této stránce je možné získat příklady, používané v knize.

Soubor Popis
TICPP-CZ.zip (1.2 MB) Přeložené příklady používané v knize.
TICPP-2nd-ed-Vol-two.zip HTML verze originálu knihy včetně původních příkladů.


Objednávka knihy

Pokud vás kniha zaujala a rozhodli jste se, že si ji koupíte, můžete si ji objednat na internetu. Prostřednictvím těchto stránek můžete využít služeb zásilkové služby nakladatelství Grada.


Ohlasy čtenářů

 

Vyhledej